Castelen adviseert Bouterse om met oppositie te praten
16 Nov 2014, 10:00
foto
Aanwezigen tijdens de structurenvergadering van de SPA, zaterdag. (Foto: René Gompers)


De voorzitter van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA), Guno Castelen, adviseert president Desi Bouterse de oppositie uit te nodigen om te praten over welke wetten behandeld moet worden in de resterende regeerperiode. Als hij dat niet wil, kan hij assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons vragen om de fractieleiders bijeen te roepen. Castelen zei op een structurenvergadering zaterdagavond dat de coalitie niet kan zorgen voor quorum, maar dat het land bestuurd moet worden.

Castelen merkte op dat gesproken moet worden over de voorwaarden om te kunnen vergaderen. Hij hoopt niet dat valse trots zal maken dat het gesprek niet komt. De SPA-voorzitter gaf flink af op vooral de president. Volgens hem wordt het land bestuurd op basis van populisme. Oprichter van de SPA, wijlen Fred Derby citerend, zei Castelen dat Bouterse eerst examen maakt en dan studeert. Daardoor worden alle projecten die hij aanpakt een fiasco. "Hij heeft krabita anu", concludeerde de politicus.

De ambassade in Parijs is mislukt. De naschoolse opvang, een goed project, is niet goed uitgevoerd. De corruptie viert hoogtij. Er komt een spoorbaan, waarbij een kanaal gedempt moet worden om weer een kanaal te graven, stelde Castelen. Hij merkte op dat als vier jaar zaken steeds fout gaan, de schuld niet op adviseurs geschoven kan worden. De fout ligt bij Bouterse die zelfs goede projecten laat mislukken. De economie is volgens hem vastgelopen. De coalitie heeft geen draagvlak meer en kan niet vergaderen, terwijl begonnen is met 36 zetels. Het land loopt op de klippen. Het zal Castelen niet verbazen als Bouterse eerder verkiezing zal uitschrijven, ook al is de datum bepaald op 25 mei.
Advertenties

Tuesday 21 May
Monday 20 May
Sunday 19 May