EBS nog in gesprek met bedrijfsleven over verhoging
16 Nov 2014, 06:00
foto


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) is in gesprek met bedrijven en organisaties van de vakbeweging over nieuwe stroomtarieven die voor diverse bedrijfstakken zullen gelden. Het gaat om een verhoging van ongeveer 300 procent. Het bedrijfsleven is gebelgd over de aangekondigde verhoging en heeft protest aangetekend.

Tijdens de structurenvergadering van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) werd deze kwestie ook aan de orde gesteld zaterdagavond. Opgemerkt werd dat in sommige gevallen zelfs sprake is van een verhoging van 450%. Marcel Eyndhoven, technisch directeur van de EBS, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het gaat om een verhoging van ongeveer 300 procent. "Dit is nog niet doorgevoerd. Wij zijn nog in gesprek met de individuele bedrijven en het bedrijfsleven", deelt Eyndhoven mee.

Verhoging van tarieven van de huishoudens zijn nog niet aan de orde. Deze kwestie is nog in bespreking binnen het Tripartiet Overleg. De datum van de verhoging voor de bedrijven en enkele staatsbedrijven is nog niet vastgesteld. Eyndhoven denkt dat de verhoging in januari zal ingaan. "Maar er is nog niks vastgesteld, we kijken samen met de bedrijven waar er kan worden bespaard", zegt Eyndhoven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May