Naschoolse opvang of naschoolse nyang?
15 Nov 2014, 14:00
foto


Het is in en in triest dat het project naschoolse opvang, dat steeds een nieuw jasje krijgt, maar niet op gang kan komen. Een op zichzelf goed project, loopt vanwege uiteenlopende reden steeds in de soep. Door de president bestempeld als een meki nyang project of nyang patu (door grote delen van het volk opgevat in de zin van 'corrupte boel') doet eenieder versteld staan door de hardnekkigheid van de beleidsmakers om het project te handhaven, terwijl het rendement voor het schoolkind maar niet kan worden aangetoond door de regering.

Triest is het ook dat de regering nog altijd geen antwoorden heeft gegeven op de vele vragen die gesteld worden over dit project. De samenleving heeft ook nog geen lijst gezien van de personen/bedrijven die voor de voeding zorgen bij de naschoolse opvang. Onder deze omstandigheden lijkt het meer dan duidelijk dat bepaalde aan de regering gelieerde personen er enorme baat bij zullen dat het project blijft voortsudderen. Zo heeft mij de informatie bereikt dat ABOP-leider Ronnie Brunswijk zich ook met die nyang patu bezighoudt. In Moengo schijnt het publiek geheim te zijn dat Brunswijk voeding levert voor een aantal scholen. En de keukens zouden geregistreerd staan op naam van zijn echtgenote. Deze informatie (waarvan ik de bron niet kan prijsgeven uit vrees voor represailles tegen de bewuste persoon) heb ik als voorbeeld aangehaald op een politiek podium. Brunswijk zou dus voor 23 scholen (per abuis werd gezegd SRD 23) 300 portie per dag leveren en daarvoor SRD 2 aan winst per portie krijgen. Dat werpt dan gelijk de vraag op of er geen openbare aanbesteding dient te worden gehouden. Maar tot op heden heeft nog niemand van regeringszijde noch van de zijde van Brunswijk gereageerd op deze informatie.

Op social media werd de kwestie van de keukens van Brunswijk al eerder besproken doch laat iedereen het na om de informatie te bevestigen of te ontkennen. Ook bereikt ons de informatie dat er meerderen zijn die uit de naschoolse opvang-pot rijk worden. Aangezien wie zwijgt stemt toe een oude gezegde is, neem ik gevoeglijk aan dat het voorbeeld dat ik op de VHP-vergadering van 1 november gebruikte (de gaarkeukens van Brunswijk c.s.) dus in elk opzicht waar is. In het belang van het Surinaamse schoolgaand kind hoop ik toch nog dat men mij het tegendeel alsnog kan bewijzen.

Mr. Drs. Sharmila Kalidien-Mansaram
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May