Westfa: Ik blijf erbij dat Jhauw 'moordplan' in elkaar heeft gezet
14 Nov 2014, 00:00
foto
Stephan Wesfta (Foto KPS)


Stephan Westfa (25) vindt de verklaring van de politie en zijn opsporing onbegrijpelijk en bijzonder vreemd. Hij zegt vanuit het buitenland aan Starnieuws dat hij samen met Ramsoender Jhauw, directeur van Surishopping en voorzitter van Ping, de eerste keer naar de politie Keizerstraat is geweest. Toen heeft hij verklaard wat hij op de video heeft gezegd. Hij had aangegeven dat de ondernemer Lall Dassasingh en zijn zoon Prashant hem hadden ingehuurd om Jhauw te liquideren. "Ik heb hierna een nieuwe verklaring afgelegd bij de politie dat deze zaak niet op waarheid berust. Meneer Jhauw heeft mij financieel geholpen en heeft beloofd dat hij veel meer voor mij zal doen als hij president van het land wordt", zegt Westfa.

Westfa deelt mee dat hij terug zal komen naar Suriname. Hij is bezig met zijn advocaat om na te gaan hoe verder te handelen. Westfa merkt op dat hij in financiële problemen zat en Jhauw hem geld heeft gegeven. "Hij heeft ook mijn ticket naar het buitenland betaald en handgeld aan mij gegeven. Een medewerker van hem is samen met mij naar een cambio gegaan om vreemd geld te kopen. Ik heb een schuldbekentenis getekend samen met meneer Jhauw waarin staat dat ik geld van hem heb geleend op 15 oktober voor reparatie van mijn auto. Ik hoef hem niet terug te betalen, maar de schuldbekentenis was nodig voor de administratie", legt Westfa uit. Hij deelt mee dat Jhauw hem gevraagd heeft de verklaring af te leggen tegen de ondernemers Dassasingh, waar Westfa eerder een auto heeft gekocht en ook wat freelance werk verrichtte.

Westfa zegt dat hij later inzag dat deze kwestie te ernstig was, daarom heeft hij besloten de politie te vertellen dat Jhauw het verhaal verzonnen heeft en hem het heeft laten zeggen. "En op deze verklaring ben ik niet teruggekomen. Ik blijf erbij dat ik niet ingehuurd ben door Dassasingh. Jhauw heeft mij ertoe bewogen om het verhaal te vertellen tegen betaling. Ik had het geld nodig en ik heb het gedaan, maar achteraf heb ik ingezien dat het verkeerd is", stelt Westfa.

Opsporing
De politie Public Relations zei, nadat Jhauw fel ontkende Westfa aangezet te hebben, het bericht teruggenomen te hebben. Jhauw dreigde naar de rechter te stappen. Hij ontkende in alle toonaarden dat hij 'het moordplan' in elkaar heeft gezet. Nadat de politie eerst zei dat Jhauw een valse aangifte gedaan zou hebben, volgde een correctie. "In verschillende nieuwsberichten is gepubliceerd dat de heer Ramsoender Jhauw een valse aangifte heeft gedaan bij de politie. Deze informatie is niet correct. Bij voortzetting van het onderzoek is de informant teruggekomen op de in eerste instantie afgelegde verklaringen en heeft hij verklaard dat zijn eerdere verklaringen onjuist waren. Op basis van deze ontwikkelingen is een nieuw perspectief in deze zaak ontstaan. Het Korps Politie Suriname betreurt de verwarring die in deze zaak is ontstaan en verontschuldigt zich voor het veroorzaakte ongerief. Het onderzoek in deze zaak is nog in volle gang", luidt een persbericht van de Public Relations van de politie.

Dezelfde dag deelde de politie mee dat de afdeling Kapitale Delicten op zoek is naar Westfa. Hij wordt verdacht van diefstal door middel van geweldpleging van een auto van het merk Toyota model Allion. Dit strafbaar feit is gepleegd op 30 augustus op de kruising van de Hira- en de Nieuw Weergevondenweg, zegt de Public Relations van de Politie.

Westfa ontkent dat hij de auto heeft gestolen. "Dit is een grote leugen. Ik kom terug om mijn naam te zuiveren. Ik wil geconfronteerd worden met de eigenaar van het voertuig. Het is helemaal niet waar dat ik de auto gestolen heb. Dan zou de politie mij toch hebben aangehouden, want ik ben twee keer verhoord", benadrukt Westfa. Hij vindt dat zijn naam nu door het slijk wordt gehaald. Hij vindt het erg dat de situatie zo uit de hand is gelopen. "Ik zal niet wegblijven, want ik wil mijn naam gezuiverd hebben", stelt Westfa.



Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May