Ruim vierduizend senioren burgers bij Bigi Sma Dey Nickerie
09 Nov 2014, 22:15
foto
President Desi Bouterse en Ronnie Brunswijk, voorzitter van de presidentiële commissie, op de Bigi Sma Day in Nickerie.


De ‘Bigi Sma Dey’, is zondag groots gevierd op het Volksplein in Nickerie. Meer dan vierduizend seniorenburgers waren aanwezig. Na de activiteiten mochten ze elk met een pakketje naar huis. Daarnaast werden ze met eten en drinken verwend. Behalve toespraken waren er ook optredens van lokale muzikanten.

Voor dit evenement waren aanwezig, president Desi Bouterse met echtgenote, coalitietopper, tevens voorzitter van de commissie Bigi Sma Dey, Ronnie Brunswijk, enkele ministers en de assembleeleden Remie Tarnadie, Rifano Wongsoredjo en Rashied Doekhie. Ook de districtscommissarissen, Roline Samsoedin, Aroenkoemar Ramdhani en Wedprekash Joeloemsingh waren van de partij.

Bouterse zei dat hij vandaag het niet zal hebben over het beleid van de regering. Hij wil dat de bigi sma's weten dat ze gewaardeerd worden voor hetgeen ze hebben gedaan voor land en volk. Hij gaf ze ook aan dat Suriname gezegend is en het mooiste land is van de wereld. Daarna ging hij van het podium en zong samen met de seniorenburgers diverse liederen van Max Nijman en Oscar Harris.
Volgens minister Alice Amafo moeten de jongeren het voorbeeld nemen van deze ouderen. Ze meent dat ervaring de beste leermeester is en riep de jongeren op om gebruik te maken van de wijsheid van de ouderen, want zij zijn de parels van Suriname. Brunswijk vindt het geweldig om iets te doen voor de senioren. Werken voor senioren is gezegend, stelde hij. Hij zei dat de regering Bouterse/Brunswijk hart heeft voor senioren, "zie daar de verhoging van aov".

Brunswijk gaf aan dat hij niet van plan was politieke uitspraken te doen, maar “als je je niet met politiek bezighoudt, houdt de politiek zich bezig met jou”. Daarom vroeg hij de senioren om deze regering nog vijf jaren te geven om de zaken die zij niet heeft afgerond, af te maken. Brunswijk hoopte dat de grote 'baas' niet aanwezig zou zijn, zodat hij de show helemaal voor zichzelf zou hebben, maar hij is onderbaas dus moet hij rekening daarmee houden. Seniorenburger uit Wageningen, Humphrey van Windt, vindt dat de Bigi Sma Dey van vandaag vele malen beter is georganiseerd dan voorheen. Hij zei dat de hele entourage, het eten de logistieke zaken veel beter zijn. Hij bedankte de regering en de presidentiële commissie voor de leuke dag.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May