Transvaal boekt belangrijke zege op Leo Victor
08 Nov 2014, 02:00

Transvaal heeft vrijdagavond een belangrijke zege geboekt op Leo Victor. Na een doelpuntloze eerste helft, ging Transie in het André Kamperveenstadion met een 1-0 zege ervandoor. De club behaalt deze winst in een periode waarbij er problemen zijn in het bestuur. De eerste overwinning van coach Jimmy Letnom, die Wensley Bundel deze week opvolgde, is binnen.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de overleden oud-voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond, Ewald 'Slim' Refos. De wedstrijd kenmerkte zich onder meer door het ontbreken van ballenjongens. Op sommige momenten in de strijd zorgde dit voor de nodige irritatie. In de eerste helft waren er enkele spannende aanvalsmomenten. Er werd kort gedekt door Transie waardoor het veldwerk van Leo Victor niet goed op gang kwam. Halverwege de eerste helft kwam er een mooie steekbal voorbij de Transie verdediging. Doelman Antoine Kemper kwam uit zijn doel maar de inzet van Leo Victor kwam niet in het net terecht. Leo Victor kreeg een vrije trap, maar de paal kon voorkomen dat Transie in de eerste helft tegen een achterstand aankeek. Opmerkelijk was dat de arbiter met nog een minuut te gaan op de wedstrijdklok, floot voor het einde van de eerste helft.

De tweede helft was haast hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. Leo Victor ging steeds dieper de verdediging van Transie in. Urvin Remak van Leo Victor trok de bal op gegeven moment goed voor, Miguel Croni kwam goed in actie, maar tikte de bal net over het doel. Transie kwam na goed tegengas op voorsprong. De bal werd in de 63e minuut keurig aangenomen door de snelle Jerney Fearber. Hij dekte de bal af van verdediger Purcy de Baas van Leo Victor, draaide weg en schoot diagonaal het leder het doel in: 1-0. Ondanks de slechte opkomst in het stadion werd het gejuich van de kleine aanhang van Transie na dit doelpunt steeds luider.

Transie kreeg de kans om de voorsprong te verdubbelen door een fout in de verdediging van Leo Victor. De bal kwam bij Raydel Schurman terecht die de doelman van Leo Victor probeerde te verrassen met een lob. Met de vinger toppen kon de bal nog tot een hoekschop worden verwerkt.
Leo Victor voerde de druk op, echter hield de verdediging van Transvaal stand.
Ook doelman Regillio Kemper van Transvaal liet in de slotminuten van deze strijd goed keeperswerk zien. Transvaal heeft nu uit 4 wedstrijden 6 competitiepunten en gaat als middenmoter verder naar de 5e speelronde.