Ontevreden groep Naschoolse Opvang naar CLO maandag
08 Nov 2014, 00:00
foto
Woordvoerder Ernesto Muller (links) voor het gebouw van De Nationale Assemblee donderdag. Naast hem Melvin Bouva en Hesdy Pigot.


De groep ontevreden leerkrachten over de Naschoolse Opvang heeft nog geen antwoord gekregen van de vaste assembleecommissie van Onderwijs. Ook van de leiding van het ministerie is niks vernomen. Daarom is er besloten om de bemiddeling van de vakbondsleider Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), te vragen.

Woordvoerder Ernesto Muller deelt Starnieuws mee dat alle ontevreden leerkrachten zich maandag om 10.00 uur moeten aanmelden op het CLO-complex aan de Gemenelandsweg. Er hebben zich intussen meer dan negentig leerkrachten aangemeld bij de groep. Ook uit de districten registeren leerkrachten zich.

De leerkrachten zeggen niet tegen de Naschoolse Opvang te zijn. "Maar wij hebben gesolliciteerd als leerkracht. Nu wordt ons opgelegd om deel te nemen aan de Naschoolse Opvang van 12.00 tot 17.00 uur. Daar zijn wij niet op voorbereid", stelt de groep.

Donderdag heeft de groep een onderhoud gehad in De Nationale Assemblee met de vaste onderwijscommissie. Voorzitter Melvin Bouva heeft de mensen aangehoord en ook minister Ashwin Adhin heeft via de telefoon meegeluisterd. De groep heeft haar grieven kenbaar gemaakt, maar er is nog geen duidelijkheid. De Naschoolse Opvang begint maandag. De groep wil inspraak hebben in dit project en een goede evaluatie. Er dient overleg te zijn met de leerkrachten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May