Nieuw lesboek Aardrijkskunde spoedig in gebruik
03 Nov 2014, 22:00
foto
Minister Ashwin Adhin krijgt het nieuwe Aardrijkskunde lesboek overhandigd.


Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft het lesboek ’Wereldverkenner’, het bijbehorende toetsenboek en de docentenhandleiding voor het vijfde leerjaar van het Gewoon Lager Onderwijs, ontvangen. Het nieuwe Aardrijkskunde lesboek wordt uitgegeven door Venita Boedhoe van HebriSur. De leerkrachten moeten nog getraind worden in het gebruiken van de methode, zegt redactielid Kenneth Lo-A-Njoe.

De training voor de leerkrachten start eind van deze maand en wordt verzorgd door de hoofdauteur van het boek, Hans de Jong. De lesboeken zijn vorige maand landelijk gedistribueerd, zodat de leerkrachten na de training meteen kunnen starten met de leerstof, geeft de voorlichting van Minov aan.

Het zesde leerjaar heeft in 2010 al een nieuw lesboek gekregen voor het vak Aardrijkskunde. De leerstof gaat voornamelijk over de wereld. In het vijfde leerjaar gaan de lessen over de regio, het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. In het vierde leerjaar ligt het accent op Suriname en ook dat boek wordt samengesteld en uitgegeven door HebriSur.

De samenstellers van het lesboek zeggen met het leerplan van het ministerie te hebben gewerkt. Ook is de vakgroep Aardrijkskunde van de afdeling Curriculum Ontwikkeling nauw betrokken geweest bij de samenstelling van het boekwerk.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May