Een wijs besluit?
03 Nov 2014, 04:00
foto


Heeft de ABOP (Ronnie Brunswijk) beter gehandeld dan Paul Somohardjo (PL) door loyaal te blijven aan de regering door geen chantage-politiek te voeren of gaat het sec om eigen- of partijbelang?
Volgens menigeen heeft hij wel een wijs besluit genomen, mits de intrekking van bepaalde bevoegdheden van de VP (zoals het in dienst nemen van ambtenaren etc.) om kort voor de verkiezingen zijn scheepjes niet te verbranden.
In een verklaring stelt Brunswijk, dat hij tot de verkiezingen binnen de huidige coalitie blijft (citaat: d.d. 17 oktober 2014).

Er zijn politici die te vroeg juichen door te verklaren, dat de verkiezingswinst al binnen is. Ik wil ze erop attenderen, dat men een partij en/of combinatie die aan de macht is niet moet onderschatten!
Zij hebben legio voordelen en mogelijkheden die ze kunnen aanwenden voor hun campagnes.
Deze kansen hebben enkele partijen glansrijk voorbij laten gaan; waarschijnlijk zeer tot hun spijt, waardoor ze nu 'stoere' uitspraken doen als een minderwaardigheid complex.

Erick Williams, de eerste president van Trinidad & Tobago (1962 -1981) deed eens de volgende uitspraak: “When you are on the power and you loose the election, than you are a fool!”

Ik ben ook de mening toegedaan, net als onze Salam dat de machtsstaat met man en macht bestreden moet worden en ons land een democratische rechtsstaat moet blijven. Dan rijst dezerzijds de vraag: Was dit niet het geval toen de PL (Volks Alliantie) met D.Bouterse in zee ging en ook baat bij heeft gehad door politieke loyalisten, vrienden en families te benoemen en percelen toe te wijzen? Zijn vrouw werd zelfs benoemd tot ambassadeur van Indonesië!

Er zijn toen ook stichtingen opgericht met als doel ongestoord gronden toegewezen te krijgen; dit is ook het geval geweest tijdens ex-minister Errol Alibux van Natuurlijke Hulpbronnen, nu adviseur op het Kabinet van de president en tijdens Front, waar Willy Soemita ook een aantal percelen op naam van zijn stichting heeft gekregen.

Tot slot zij gesteld, dat wij onze ogen niet moeten sluiten voor het verleden en de Regering die na 25 mei 2015 aan de macht komt een zodanige politieke verandering teweeg moet brengen, zodat het volk baat bij heeft en dat zij een daadkrachtig, stabiel en consistent beleid dient te voeren om ook investeerders te interesseren om in ons geliefd land te investeren!

Roy Harpal
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May