EU steunt Caribische rampenbestrijding
02 Nov 2014, 18:00
De Caribische regio krijgt euro 20 miljoen subsidie van de Europese Unie (EU) voor haar rampenmanagement. De fondsen moeten de Nationale Rampenbestrijdings units en de Caribische Disaster Emergency Management Agency (CDEMA), versterken bij de uitvoering van het uitgebreide Rampen Management Systeem.

De interventie van de EU zal naar verwachting ook de kritieke infrastructuur in de sectoren transport en water in Cariforum-landen te versterken. Deze sectoren moeten weerbaarder gemaakt worden tegen natuurrampen en de klimaatverandering en de verschijnselen van klimaatschommelingen.

De EU heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de Caribische Catastrophe Risk Insurance Facility, die landen na rampen compensatie biedt. De landen die voor de EU-subsidie in aanmerking komen zijn: Antigua en Barbuda, de Bahama's, Barbados, Belize, Dominica, Dominicaanse Republiek, Grenada, Guyana, Haïti, Jamaica, Saint Lucia, Saint Christopher en Nevis, Saint Vincent en de Grenadines, Suriname en Trinidad en Tobago.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May