Beroering rond verkorte aanbesteding Wanica Ziekenhuis
01 Nov 2014, 00:00
foto
Assembleelid Charles Pahlad was op 12 oktober 2012 dolgelukkig met de onthulling van het naambord van het 'Ziekenhuis Wanica' aan de Indira Gandhiweg.


Een advertentie van Openbare Werken over het te bouwen Wanica Ziekenhuis heeft voor veel commotie gezorgd. In de bekendmaking staat dat er een openbare aanbesteding wordt gehouden volgens de verkorte procedure, volgens de regels van het Aanbestedingsreglement voor Werken in Suriname (AWS). In de omschrijving staat 'Bouw van de constructie ten behoeve van het verpleeg- en beddenhuis van het Medisch Centrum Wanica'.

Assembleelid Charles Pahlad (Mega Combinatie/NDP) reageerde geschokt op radio ABC vrijdagmiddag. Hij zei er niks van af te weten en was er verontwaardigd over dat er ineens een aanbesteding wordt gehouden, terwijl China het ziekenhuis schenkt. Daarnaast heeft ondernemer Sarwan Poenai tien hectare eigendomsterrein geschonken aan de Staat. Het ziekenhuis is door president Desi Bouterse opgedragen aan Pahlad. Dit gebeurde bij de onthulling van het naambord op 12 oktober 2012 aan de Indira Gandhiweg. Intussen is de locatie gewijzigd.

Pahlad zegt aan Starnieuws dat hij intussen uitleg heeft gekregen van minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Het gaat nog steeds om een schenking van China en ook het terrein is in orde. Het gaat volgens de uitleg van Lackin om een procedurele kwestie. Er zou niks aan de hand zijn. De aanbesteding heeft te maken met het deel van Suriname.

Asiskumar Gajadien (VHP) zegt dat het duidelijk is dat de verkiezingsbelofte gedaan in 2010 niet ingelost kan worden. Zeven maanden voor de verkiezingen is de bouw nog niet begonnen. Alle projecten met China hebben een behoorlijke achterstand opgelopen, zegt Gajadien. De aanbesteding wordt op 10 november gehouden. Het bedrijf dat de gunning krijgt, moet ook voor honderd procent financieren. Voor Gajadien is het duidelijk dat de regering in geldnood is en dat nu er alles aan gedaan wordt om te doen alsof de verkiezingsbelofte zal worden ingelost. Volgens hem is het niet haalbaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May