Newmont boekt winst ondanks lagere goudprijs
01 Nov 2014, 02:00
foto


Mijnbouwgigant Newmont Mining Corporation heeft forse winsten geboekt in het derde kwartaal. Het bedrijf heeft een operationele geldstroom van US$ 328 miljoen geboekt en heeft US$ 58 miljoen bespaard aan kosten bij zijn goudoperaties. De onderneming heeft een stabiele productie bewerkstelligd en de productiekosten omlaag gedrukt.

"We hebben opnieuw een sterk kwartaal, waarbij we de kosten onder de US$ 1.000 per ounce hebben kunnen houden. Het heeft ons een nettowinst opgeleverd van US$ 210 miljoen en US$ 51 miljoen aan vrije geldstroom,” zegt Gary Goldberg, president en Chief Executive Officer. “Voor 2014 verwachten we dat de kosten aan de lage kant blijven en we onze productie vooruitzichten halen."

De vooruitzichten zijn om een jaarproductie te halen van 4,7 tot 5 miljoen ounces goud. "Ik ben blij te kunnen melden dat de bouw van onze nieuwe Merian mijn in Suriname in volle gang is. We hebben een veilige en efficiënte start gehad in Indonesië, waar de mijn en molen op volle capaciteit draaien en de export is hervat.”

De Newmont-topman heeft ook meegedeeld dat de verkoop van het bedrijfsbelang in de Penmont joint venture in Mexico op 6 oktober is voltooid. De totale opbrengst van de desinvestering van niet-kernactiviteiten stijgt daarmee naar bijna US$ 1,6 miljard. In het derde kwartaal van 2013 was dat nog US$ 2 miljard. De gemiddelde gerealiseerde goudprijs was US$ 1.270 per ounce in vergelijking met het vorig jaar US$ 1.322 in het derde kwartaal.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May