Kinderen krijgen training in sociale vaardigheden
30 Oct 2014, 14:00
foto


‘Mijn kind is agressief, lastig, het jokt’. Om kinderen handvatten aan te reiken in het omgaan met hun gedrag, verzorgt het Medisch Opvoedkundig Bureau (MOB) een training in sociale vaardigheden voor jeugdigen tussen 9 en 12 jaar.

“Op een leuke, creatieve wijze maar bovenal op een educatieve manier zullen wij met de kinderen bezig zijn’, zegt Cherryl Lackin, coördinator van de training sociale vaardigheden. Ondanks de kinderen thuis deze vaardigheden meekrijgen, komen er bij het MOB veel klachten binnen over het ongewenst gedrag van kinderen. “We gaan na van waar de gedragingen komen”, zegt Lackin. Op de training wordt ook ontdekt welke kinderen 1 op 1 begeleiding nodig hebben.

De jeugdigen zullen bijvoorbeeld door sport en spel worden aangeleerd hoe om te gaan met hun agressiviteit, ‘nee’ te zeggen en toch maatjes te blijven met vrienden. Van ouders wordt verwacht dat zij hun kinderen ondersteunen in de thuissituatie, helpen bij het uitvoeren van thuisopdrachten en feedback geven over de vorderingen van het kind over de sessies.

Aan de training kunnen twaalf kinderen meedoen. Ze worden vier weken lang, gedurende anderhalf uur, getraind in de sociale vaardigheden. Op 26 november is de laatste dag waar ook de ouders aanwezig zullen zijn en ervaringen kunnen delen. De trainingscoördinator verwacht, gelet op de normale aanmeldingen bij het MOB, dat veel personen zich zullen registreren. Wie niet in deze groep is, kan met de volgende training in januari meedoen.

De trainingen beginnen op 5 november en worden verzorgd door sociaal pedagogische hulpverleners en maatschappelijk werkers.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May