BEP-structuren geven groen licht voor samenwerking
25 Oct 2014, 16:00
foto


De structuren van Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) hebben het bestuur vandaag mandaat gegeven om samen te werken op regionaal niveau met VHP, NPS, SPA, DA91, Pertjajah Luhur en KTPI. Het bestuur, onder leiding van Celsius Waterberg, heeft ook groen licht gekregen, om verder te onderhandelen over het samengaan op het niveau van De Nationale Assemblee.

Met deze stap van de BEP is een samenwerking met de ABOP van Ronnie Brunswijk definitief van de baan. Eerder had Waterberg ook al gesteld dat er niet gewerkt zal worden met ABOP. Voor hem is Brunswijk geen betrouwbare partner gebleken. De A Combinatie, waarin de BEP in 2010 de verkiezing ingegaan is, is uiteengevallen. In de nieuwe combinatie zal er niet samengewerkt worden met ABOP. Waterberg zei aan Starnieuws dat hij zijn partners kwalijk zal nemen als ze ook met ABOP in zee zullen gaan.

Waterberg hield zijn achterban ook voor dat wanneer de samenwerkende partijen regeermacht hebben, de sociale wetten zullen worden aangepast. Volgens hem zijn er vooral veel fouten in de wet Basiszorgverzekering. Veel mensen kunnen de premie ook niet betalen. Ook de andere twee wetten over Minimum Uurloon en Algemeen Pensioen. Volgens de BEP-voorzitter zal er reparatie moeten plaatsvinden van het sociaal zekerheidsstelsel. De BEP zegt voor de volle winst te gaan, vooral in het binnenland. Met het mandaat dat de BEP-leiding heeft gekregen, zijn alle zeven partijen nu groen licht voor de samenwerking.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May