Santokhi: 50% posities lijst regionaal niveau ingevuld
24 Oct 2014, 00:00
foto
VHP-voorzitter tevens coördinator van het Nieuw Front, Chan Santokhi.


De samenwerkende partijen VHP, NPS, SPA, DA91, Pertjajah Luhur, KTPI en BEP, hebben al voor vijftig procent overeenstemming over de invulling van de posities op de kandidatenlijst op regionaal niveau. Vijf districten zijn reeds afgewerkt. Zes van de zeven partijen hebben ook al aangegeven dat ze ook op het niveau van De Nationale Assemblee (DNA) samen willen werken. De BEP houdt dit weekend de bijeenkomst met haar structuren om groen licht te krijgen.

Dit zegt de coördinator van het Nieuw Front tevens voorzitter van de VHP, Chan Santokhi op vragen van Starnieuws. Hij deelt mee dat eind oktober met een weekje uitloop naar november, alle posities van ressortraads- en districtsraadsleden ingevuld zullen zijn. Uiterlijk december moeten ook de verdeling van de posities op het niveau van De Nationale Assemblee rond zijn. "Er is helemaal geen lijst samengesteld over de invulling van de positie op DNA-niveau. Hierover moeten de partijen nog met elkaar praten", benadrukt Santokhi.

Intussen is er ook een team samengesteld dat het verkiezingsprogramma rond moet krijgen. Uit meer dan tachtig namen die voorgesteld zijn voor de combinatie, moet er nog een besluit worden genomen. De eerste massameeting van de samenwerkende partijen zal in januari 'opo yari' plaatsvinden, zegt de VHP-voorzitter. Hij deelt mee dat er al een tijdlijn is uitgestippeld.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May