Scholieren grijpen kans om avond VWO te volgen
22 Oct 2014, 05:00
foto
Scholieren bedanken minister Ashwin Adhin met introductie avond VWO. (Foto: René Gompers)


Het avond VWO is dinsdagmiddag op de Poolschool officieel begonnen. Robert Peneux, directeur van Onderwijs spreekt van een gouden kans. De eerste lichting scholieren, vijftig in totaal, is blij met de geboden kans en grijpt deze met beide handen aan. Minister Ashwin Adhin, werd dan ook persoonlijk bedankt voor de nieuwe kans op een gedegen opleiding.

Sommige mensen hebben door verschillende redenen de dagopleiding niet kunnen doen of afmaken en is hun droom op een academische opleiding vergaan, merkte Peneux op. “Daarom spreek ik van een gouden kans omdat de droom herleeft. Ze hoeven zich alleen maar optimaal in te zetten.” Voor Robert Cullimore gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Hij gaat na 25 jaren weer naar school. “Ik was geslaagd voor VWO en Havo. Maar door omstandigheden kon ik niet verder. Er was al eerder geprobeerd een avondopleiding te starten, maar die poging was mislukt. Dus dan maak ik hier zeker gebruik van.” Cullimore heeft ondertussen een aardige carrière opgebouwd als ambtenaar. Hij wil na het VWO rechten studeren.

Het gaat erom dat we steeds meer alternatieven bieden, merkte Adhin op. “Het gaat erom dat we zoveel mogelijk mensen kunnen onderwijzen op elk niveau. Als wij ontwikkeling en kader willen, moeten we zoveel mogelijk mensen de ‘skills’ bijbrengen en voorbereiden op maatschappelijke dienstbaarheid.” Ashwin Djoella, gaat als directeur fungeren van de avond Havo/Vwo opleiding. De beide opleidingen zullen op de Pool- en op de Koenderschool verzorgd worden, deelde hij mee. Er zijn nog twintig aanmeldingen die verwerkt worden.

Dyonne Daniel heeft twee jaar geleden de middelbare school verlaten omdat ze zwanger raakte. “Ik wilde terug en verder gaan. Toen ik hoorde van de avondopleiding heb ik de mogelijkheid met beide handen aangegrepen. Ik wil door naar de universiteit.” Shana Mohabier zag haar doel om business manager te worden een jaar geleden aan haar neus voorbijgaan. Zij zat al in de laatste klas maar kon deze niet afronden. “Ik ben blij met deze minister. Dit is echt een goed initiatief. Weet je wat voor uitkomst dit is als je de dagopleiding niet kunt doen?” Belangstellenden kunnen zich tot en met 2 november inschrijven op de Poolschool.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May