Brunswijk niet te spreken over aanhouding Vallei en Alleyne
22 Oct 2014, 01:00
foto
Giovanni Alleyne (foto links) en Jurmen Vallei.


De militairen Jurmen Vallei en Giovanni Alleyne die voor het Surinaams Nationaal Leger (SNL) uitkwamen en overgestapt zijn naar Inter Moengo Tapoe en SV Notch, zijn dinsdagmiddag gearresteerd. Coalitiepartner tevens clubeigenaar Ronnie Brunswijk is niet te spreken over het feit dat ondanks er harde afspraken met de top van het land zijn gemaakt en dat de formaliteiten in proces zijn, de soldaten aangehouden zijn. Brunswijk vindt "dat je niet zo kan omgaan met je partner".

"Ondanks op het hoogste niveau (president Desi Bouterse...redactie Starnieuws), raadsadviseurs én minister Lamuré Latour van Defensie de zaken goed waren doorgesproken, zijn deze jongens tot mijn verbazing opgesloten", zegt Brunswijk. Tijdens de transferperiode van de Surinaamse Voetbal Bond hebben deze soldaten zich aangesloten bij de clubs uit Moengo. Toen al was volgens Brunswijk sprake van rancune. "Een zekere Pinas die leiding geeft aan SNL heeft zelfs de transferlijst vernietigd. Toen is door tussenkomst van minister Latour en het kabinet van de president de transfer naar de clubs uit Moengo wel geregeld. De rancune werd erger", geeft Brunswijk aan. De militairen hebben naar hun zeggen geen salaris meer ontvangen, terwijl ze voor hun gezinnen moeten zorgen. Zij werden telkens bedreigd met het detacheren naar het binnenland. Ze zijn opgesloten wegens plichtverzuim. Ze hebben zich niet meer aangemeld aan het werk omdat ze bang waren voor rancune en detachering. Bovendien was er overleg tussen de top over deze kwestie.

De afspraak was dat het tweetal zou worden overgeplaatst naar het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme. Minister Falisie Pinas zegt dat de aanvraag voor overplaatsing in augustus is binnengekomen. Hij heeft in september het verzoek gedaan aan zijn collega Latour voor overplaatsing van de betrokkenen per 1 oktober. Dinsdag voordat de jongens werden aangehouden, heeft de minister een herinneringsbrief gericht aan collega Latour. Er is ook correspondentie geweest met de bevelhebber Ronni Benschop. "Voorts heb ik dinsdagmorgen tijdens de Raad van Ministers ook aandacht gevraagd voor deze situatie". Evenals bij Pinas heeft Latour ook aan Brunswijk eerder aangegeven dat deze zaak in orde komt.

Brunswijk heeft deze zaak nadat de jongens waren aangehouden, doorgepraat met de raadsadviseurs. Die hebben de minister van Defensie in bijzijn van Brunswijk gebeld en gevraagd deze zaak in orde te maken, echter is dat niet gebeurd. Brunswijk is niet te spreken over de situatie en verwacht dat deze zaak alsnog wordt afgewikkeld.
Hij stelt het ministerie van Defensie altijd te hebben ondersteund. Hij verwacht daarom ook alle medewerking van het ministerie. "Het gaat om sport en de jongens hebben een vrije keus. Partnerschap heeft alles te maken met vertrouwen en gegeven woord", stelt Brunswijk.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May