Kensenhuis: Ik ben niet overgelopen naar de NDP
21 Oct 2014, 17:00
foto
Foto van Patrick Kensenhuis (tweede van rechts) in Dagblad Suriname, naast minister Steven Relyveld.


“Ik ben niet overgelopen naar de NDP", zegt Patrick Kensenhuis, assembleelid van de NPS, als reactie op een foto in Dagblad Suriname en een spoedvergadering van de structuren in Para. Op de foto zit Kensenhuis naast minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), die grondpapieren verstrekt.

De uitgifte van de grondpapieren vond plaats te Bernharddorp west in het district Para. Kensenhuis zegt aanwezig te zijn omdat het gaat om gronduitgifte in zijn district. “Ik ben uitgenodigd, als parlementariër van Para, door een commissie die de uitreiking van de grondpapieren heeft georganiseerd. Ik ben ernaar toe geweest om er vooral op toe te zien dat er niet met ‘names and faces’ is gewerkt, maar dat de aanvragers wel eerlijk een lap grond hebben gekregen”, zegt Kensenhuis.

Binnen de Nationale Partij Suriname (NPS) zou er commotie zijn ontstaan over de aanwezigheid van Kensenhuis bij een activiteit van de regering. Kensenhuis zegt dat hij overigens ook lid is van de vaste commissie van RGB. “Ik heb eigenlijk gewoon mijn werk gedaan als parlementariër”, stelt hij. Volgens hem wordt deze hele kwestie rond de foto uit zijn verband gehaald.

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat de NPS-parlementariër binnen zijn partij ervan beschuldigd wordt over te zijn gelopen naar de NDP. Tijdens de behandeling van de sociale wetten in het parlement heeft zich een incident voorgedaan waarbij de oppositie de presentielijst niet tekende. Kensenhuis heeft toen naar eigen zeggen door een misverstand de presentielijst wel getekend. Op 1 oktober bij de jaarrede van president Bouterse heeft Kensenhuis de discipline in de oppositie bewaard door niet in de vergaderzaal aanwezig te zijn. "Ik was het niet eens met de oppositie waarin ik zit, maar heb me aan de discipline gehouden. Ik had liever in de zaal aanwezig willen zijn. Ik heb ook geen spijt dat ik me aan de oppositie en partijdiscipline heb gehouden, maar ik vind dat ik best een andere mening mag hebben dan mijn fractie”, zegt Kensenhuis.

De parlementariër zegt ervan op de hoogte te zijn dat binnen zijn partij er personen zijn die hem liever zien gaan. Hij zou ook vernomen hebben dat er andere personen naar voren geschoven worden om zijn positie in Para in te nemen. “Ik heb die geluiden zeker gehoord. Maar als de NPS vindt dat ze mij niet meer wil gebruiken of kandideren, moet zij dat ook gewoon zeggen, dan weet ik wat ik doe”, zegt Kensenhuis. Hij vindt het jammer dat op basis van de goede vriendschapsbanden die hij heeft binnen vrijwel elke partij, ook binnen de NDP, hij wordt verweten te zijn overgelopen.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May