Tonnen grofvuil in Kwatta en Lelydorp opgehaald
21 Oct 2014, 08:00
foto
Een deel van het grofvuil uit ressort Kwatta. (Foto: BIC Wanica)


In de ressorten Kwatta en Lelydorp zijn tonnen aan grof vuil opgehaald. "Ressort Kwatta is helemaal schoon. We hebben daar enorm veel vuil opgehaald. In Lelydorp vindt vandaag nacontrole plaats. Intussen is met de soundtruck in ressort Kwarasan rondgereden om mensen te vragen hun grof vuil op straat te zetten. Er worden huis aan huis flyers uitgedeeld met de begrenzing van de ressorten", legt districtscommissaris (dc) Roline Samsoedien aan Starnieuws uit.

Samsoedien zegt dat mensen in andere ressorten nog geen grof vuil op straat moeten zetten. Een deel van de Menckebergstraat hoort bij ressort Kwatta. Op verschillende plekken hebben mensen die in ressort Saramaccapolder wonen, al dagenlang grof vuil langs de straat gedeponeerd. De dc deelt mee dat de mensen moeten wachten tot de soundtruck in hun buurt komt. Er zullen ook flyers worden uitgedeeld. Saramaccapolder komt volgende week aan de beurt.

In Koewarasan zal vandaag de bewoners nog een keer worden gevraagd om hun grof vuil op de berm te plaatsen. Daar begint de ophaal woensdag. De dc wijst er op dat mensen de eerste dag van de ophaal hun vuil al buiten moeten zetten. Het komt vaak voor dat de wijken meerdere dagen aangedaan moeten worden omdat achteraf toch nog vuil wordt gezet. "Het is onvoorstelbaar met hoeveel vuil mensen op hun erven zaten. We hopen dat na deze actie alle troep van de erven is verwijderd", verzucht Samsoedien. Deze landelijke vuilophaalactie wordt gehouden om de broedplaats van de muskiet die chikungunya en dengue overbrengt, uit te roeien.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May