Resolutie 23 september over personeelswet blijft van kracht
16 Oct 2014, 21:35
foto


De resolutie van 23 september, die voor commotie heeft gezorgd binnen de ABOP en bij vicepresident (vp) Robert Ameerali, blijft onverkort van kracht. Het gaat om richtlijnen voor het aanwerven, benoemen, bevorderen, schorsing en ontslag van ambtenaren. Deze bevoegdheid blijft bij minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken, zonder tussenkomst van de vp.

De perschef van het kabinet van de president meldt in een persbericht dat op het kabinet van de president de politieke top donderdag bijeen was onder leiding van president Desi Bouterse. Daar is uitvoerig gesproken over de vermeende intrekking van de bevoegdheden van de vp. Uit het overleg is gebleken dat er misverstanden waren over het ontnemen van bevoegdheden van de vp.

"Zaken zijn in het reine gekomen en alle functionarissen/ambtsdragers konden zich naar tevredenheid terugvinden in de afloop van deze bespreking onder leiding van de president", staat er in de verklaring. Op deze bespreking waren aanwezig Ameerali, de ministers Leilis, Andy Rusland (Financiën), Stanley Betterson (Regionale Ontwikkeling), raadsadviseurs Jules Wijdenbosch, Errol Alibux, Eddy Jozefzoon, ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk, de assembleeleden Marinus Bee (ABOP), Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP) en de directeur Bestuurs- en Administratieve Aangelegenheden van het kabinet van de president, Eugene van der San.

U kunt de resolutie en het persbericht hier downloaden.
pdf-icon.gif Perscommuniqué_Kabinet_President_16_okt_2014.pdf     pdf-icon.gif resolutie_23_september_2014.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May