Met nieuw waterstation de hele dag water voor Galibi
17 Oct 2014, 05:00
foto
Minister Jim Hok van NH opent het nieuwe waterstation te Galibi.


Het waterstation in het dorp Galibi, in het district Marowijne, is woensdag officieel opgeleverd. Het dorp heeft nu 1 x 24 uur water uit de kraan. De waterdruk in Galibi is momenteel de beste in heel Suriname, zegt de voorlichting van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). Om dit te bereiken, hebben Suriname, België en Frans-Guyana, samengewerkt. Dit gegeven is door de ministers Jim Hok (NH) en Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling (RO) benadrukt.

De Dienst Watervoorziening van NH plaatste drie jaar geleden in samenwerking met De Watergroep uit België, het waterstation in Galibi. Dit station draaide toen op zonnepanelen waardoor het alleen mogelijk was om door de dag heen het dorp van water te voorzien. Van Frans-Guyana kreeg het dorp een tweedehandse watertoren met een capaciteit van 15.000 liter. Nadat de watertoren vergescheept was, werd er nieuw materiaal aangeschaft door de regering en werd deze opgezet door de Belgen.

Hok geeft aan er alles aan te doen om geheel Suriname te voorzien van goed drinkwater. Hij zegt dat dit doel in 2015 voor een groot deel gerealiseerd zal zijn.
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July