Medewerkers DNA doen mee aan 'Gezonde Leefstijl'
16 Oct 2014, 03:00
foto
Medewerkers van De Nationale Assemblee tijdens de sessie in de Congreshal. (Foto: René Gompers)


De medewerkers van De Nationale Assemblee (DNA) worden niet zacht aangepakt door de instructeurs. Het is zweten geblazen in de Congreshal. Een paar blijven gewoon liggen of zitten op hun plek na de sessies. Woensdag zijn de eerste ‘Zumba & Body Pump’ oefeningen voor DNA-leden en personeel gedaan. Deze actie is om de ‘Gezonde Leefstijl’ campagne van het parlement te helpen promoten.

De oefeningen zijn een welkome afwisseling op de lange dagen deelt Geertruida Loseng, waarnemend hoofd van de Communicatie & Informatie dienst van DNA, mee. “Wij maken hele lange uren. Die worden vooral zittend doorgebracht. Om toch in beweging te blijven hebben we besloten dit te doen. Tegelijk helpen we de campagne ‘Gezonde Leefstijl’ te promoten.” Er zijn meer dan 80 ambtenaren werkzaam bij DNA.

Een assembleelid aanwezig
Er was slechts één assembleelid aanwezig op de eerste dag. Refano Wongsoredjo (Mega Combinatie/KTPI) werkte moeiteloos de oefeningen af. “Af en toe verzorg ik warming ups”, verklapt hij. “Maar dit geeft een extra dimensie aan ons werk. We hebben het heel druk, maar we moeten tijd maken hiervoor”, merkt hij op. “Als we kijken naar de cijfers is het noodzakelijk dat de samenleving meer gaat bewegen. Elke dag tien minuten oefenen houdt de dokter een dag langer weg.”

Veel assembleeleden zitten of in het buitenland of in het binnenland voor het werk of trainingen. Een ander deel heeft het behoorlijk druk, delen Loseng en Wongsoredjo mee. “Ze zijn wel allemaal op de hoogte en hebben toegezegd aanwezig te zijn bij de volgende sessies”, zegt Loseng. “Voorlopig gebeurt dit elke woensdag een uurtje. In een later stadium gaan we proberen ook op vrijdag te komen oefenen.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May