Suriname krijgt capaciteitsversterking van IDB en WIPO
14 Oct 2014, 02:00
foto
De WIPO-delegatie poseert met minister Edward Belfort van Justitie en Politie. (Foto: Juspol)


Twee vertegenwoordigers van de World Intellectual Property Organization (WIPO) en één van de Inter-American Development Bank (IDB) hebben een bezoek gebracht aan minister Edward Belfort van Justite en Politie (Juspol). Het gaat om een gezamenlijke missie die duurt tot 17 oktober.

De Competitiveness Unit Suriname (CUS) voert wetgevingsactiviteiten uit voor het verbeteren van het investeringsklimaat in Suriname. Deze activiteiten worden ondersteund door de IDB. Er zijn vijftien wetten geïdentificeerd en drie van deze wetten, wet Intellectuele eigendom, wet op bescherming van traditionele kennis en de auteurswet vallen onder het ministerie van Juspol.

Hulp bij maken wetten
De IDB-delegatie bestaande uit het hoofd van de Caribische sectie van WIPO, Carol Simpson, Paul Regis, lid van de WIPO en de Intellectuele Eigendommen specialist van de IDB, Ignacio de León, heeft over deze wetten met Belfort gesproken. Sieglien Burleson, hoofd van de CUS was samen met twee andere functionarissen hierbij aanwezig.

Met de wetten als basis, wil de WIPO als partner de nodige ondersteuning geven aan het Bureau Intellectuele Eigendom. Suriname heeft hulp nodig in het maken van de wetten en binnen deze samenwerking kan er gewerkt worden aan capaciteitsversterking, betere infrastructuur, publieke awareness en trainingen zegt Burleson.

Belfort gaf aan blij te zijn met de aangeboden technische ondersteuning van zowel de WIPO als de IDB. Hij is door Simpson geattendeerd op een meeting van beide organisaties op 15 februari 2015 te Jamaica. Het Bureau Intellectuele Eigendom is door de WIPO uitgenodigd om te participeren aan een Sub-Regionaal seminar over industriële ontwerpen en het Haags Systeem op 16 en 17 oktober in Belize, meldt de voorlichting van Juspol.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May