Waterberg is de presidentskandidaat van BEP
13 Oct 2014, 16:00
foto
BEP-voorzitter Celcius Waterberg


Het is volgens de BEP niet waar dat VHP-voorzitter Chan Santokhi automatisch de presidentskandidaat is van de samenwerkende politieke partijen. Op de vergadering te Brownsweg in het weekend is partijvoorzitter Celsius Waterberg aangekondigd als presidentskandidaat van de BEP. Dit is met luid applaus ontvangen. Waterberg legde zijn achterban uit dat de partij met de meeste zetels de presidentskandidaat mag voordragen.

Waterberg merkte op dat verschillende personen in de BEP het ambt van president kunnen bekleden. Dat de BEP volgens sommige politieke tegenstanders bezig is de VHP aan het presidentschap te helpen, werd met klem bestreden.
De BEP heeft acht kernen in Brownsweg geherinstalleerd. Het gaat om de kernen Biroedoe Matu, Kadjoe, Nieuw Ganze, Djanka Konde, Makambi, Waki Basu 1, Wakibasu 2 en Snesi kondre.

Waterberg zei dat het goed is dat wanneer regeringspartijen de achterban benaderen voor ondersteuning hen naar de wapenfeiten van deze regeerperiode voor Brokopondo moet worden gevraagd. Hij bracht zijn gehoor in herinnering de bijdrage die BEP met haar partners tijdens de vorige regeerperiode geleverd heeft aan de ontwikkeling van het gebied. Hij zei dat men niet mag vergeten dat Malaria haast uitgeroeid is. De vele poliklinieken die zijn opgezet in het binnenland en overal in het land. Ook de asfaltering van de Afobakaweg en de weg naar Atjoni alsook het opzetten van ontwikkelingscentra inclusief scholen op VOJ niveau ontbraken niet in het rijtje.

Assembleelid tevens hoofdbestuurslid van de BEP Ronny Asabina zei dat het tijd wordt dat Brownsweg het handelscentrum van Brokopondo wordt. Hij merkte op dat Brownsweg onder meer de poort is naar Boven-Suriname waar meer dan 15.000 mensen wonen.
Hij kan het nog steeds niet begrijpen dat elke dag meerdere bussen vol met schoolkinderen vanuit Bronsweg naar Mulo Brokopondo vervoerd worden terwijl de behoefte aan en noodzaak van een VOJ school op Brownsweg aanwezig is. Brownsweg en het naburige Nw. Koffiekamp tellen niet minder dan vier scholen op GLO-niveau. Hij hekelde het feit dat Rosebel Gold Mines een ziekenhuis aan het district wil schenken maar de regering heeft die plannen on hold gezet.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May