Bouterse: Suriname heeft strijders tegen onderdrukking nodig
10 Oct 2014, 18:00
foto
President Desi Bouterse en echtgenote bij aankomst in Albina. Links commissievoorzitter van de organisatie, Marinus Bee.


"Suriname heeft strijders, die strijden tegen onderdrukking, nodig. Strijders met liefde en respect en geloof in eigen kunnen". Dit zei president Desi Bouterse die het goed opgekomen publiek in het Marimbo Park te Albina, in verband met Marrondag, heeft toegesproken vanmiddag.

Het land heeft een andere wending genomen. "Ik krijg felicitaties en big up en als mens doet het me goed. Het is bewezen dat denken en dromen een land vooruit brengen en de kracht van de Almachtige", meent het staatshoofd. Bouterse voerde terug naar vrijheidsstrijder Malcom X die het had over twee groepen negers. De huisnegers en de veldnegers. De huisnegers die ook al wat de baas deed maar nooit die zou verlaten en de veldnegers die maar slagen nam. Hij vergat een groep en die waren de weggelopen negers. Deze groep is weggelopen en trotseerde alle soorten ontbering. Deze mensen hebben vrijheid boven zekerheid gekozen. Hij vroeg het volk te strijden als deze groep die tot de dood strijdt voor de vrijheid. Dit is de grote waarde van de Marrons. Ze hebben van de indianen geleerd over mama Sranan. En de opdracht is om alle natuurlijke hulpmiddelen in te zetten voor de opbouw van dit land. Met liefde respect en geloof en zeggen dat Suriname het beste land van onze planeet, is de boodschap van het staatshoofd over deze dag.

Marinus Bee, voorzitter van het organiserend comité, vroeg de eenheid te bewaren en een progressieve bijdrage te leveren aan de nationale ontwikkeling. Ook Marowijne wil een bijdrage leveren. Er is nooit eerder zoveel aandacht gegeven aan het district. Hij riep de regering op Marowijne te blijven ondersteunen. Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling dook even de geschiedenis in. Hij vroeg om geduld te hebben, want ondanks de onderdrukking is er toch vrede afgedwongen. "Nu kunnen we met de vrijheid meer doen". Hij deed vooral een oproep aan de jongeren om te helpen aan de opbouw van dit land. "Lever een bijdrage door naar school te gaan en zet je schouders onder het werk, zodat wij meer kunnen doen voor dit land".

De activiteiten in het Park worden voortgezet.Hi-jet gaf een demonstratie boven de rivier. Houders van speedboten en waterscooters toonden hun staaltjes, terwijl ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk met zijn land- en waterscooter ook een uitzonderlijke attractie vormde.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May