SZF heeft nu ook apotheek en kantoor in Moengo
11 Oct 2014, 03:00
foto
De hulpapotheek van het SZF in Moengo. (Foto: Raoul Lith)


Het Staatsziekenfonds (SZF) breidt zijn diensten uit. In Moengo, in het district Marowijne, heeft het SZF een hulpapotheek in gebruik genomen. In het pand is er ook een kantoorruimte waar de gemeenschap informatie kan krijgen. Directeur Stephen Comvalius van het SZF geeft aan dat hij twee jaar geleden benaderd werd door districtscommissaris (dc), Theodorus Sondrejoe. "De dc vroeg wanneer SZF iets zou kunnen doen voor de gemeenschap van Marowijne". De SZF-directeur zegt dat er werd gewacht om te kijken als anderen zouden inspelen. "Vanuit het stichtingsbestuur is er toen toestemming verleend om te starten en de opdracht is uitgevoerd".

Volgens Comvalius zullen er één keer per week medicijnen worden aangevoerd. Hij geeft aan dat alles vanuit Paramaribo wordt gescreend en online te volgen is. De klantenkring voor het gebied schat de directeur tussen de 2.000 en 3.000 personen. "Wij zullen vanuit deze hulpapotheek naar de mogelijkheid kijken, of we ook de mensen van de basiszorg en de overige verzekeringsmaatschappijen kunnen accommoderen", meent Comvalius.

Heel trots zegt de SZF-topman dat de apotheek "alles erop en eraan" heeft, een ruim assortiment. De training van het personeel is up to date. Er is ruim SRD 30.000 geïnvesteerd in dit project. De SZF verzekerden in Marowijne hebben genoten van een primeur. Er zijn gratis glucosemeters verstrekt aan diabetes patiënten. "De mensen moeten wel zelf de strips aanschaffen", stelt Comvalius. In het SZF bestand zijn er 13.000 mensen met diabetes.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May