Raadsvoorstel om padieboeren uit te betalen goedgekeurd
08 Oct 2014, 02:00
foto
Assembleelid Premdew Lachman


"De Raad van Ministers heeft dinsdag een raadsvoorstel goedgekeurd om de boeren in Nickerie SRD 480 per hectare padie te betalen. Het gaat om een bedrag van totaal SRD 12.397.113 en 60 cent exact", deelt assembleelid Premdew Lachman (Nieuw Suriname) mee aan Starnieuws.

Lachman zegt aan Starnieuws dat de regering eerder de toezegging gedaan had aan de padieboeren dat ze subsidie zouden krijgen omdat de prijs van padie op de wereldmarkt gedaald is. De boeren hebben diverse malen aan de regering gevraagd om hen tegemoet te komen omdat de opkoopprijs onder de kostprijs lag. Na intensieve onderhandelingen, deed minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij de toezegging voor ondersteuning namens de regering.

"Het heeft even op zich laten wachten voor het bedrag kon worden goedgekeurd", zegt Lachman. De boeren vroegen hem om de zaak te helpen bespoedigen. "Ik heb vele malen gevraagd aan de minister en vicepresident Robert Ameerali hoe het zat met de uitbetaling. Dinsdag nog heb ik contact gemaakt. Uiteindelijk heb ik laat in de avond vernomen dat het raadsvoorstel is goedgekeurd", zegt het assembleelid. Hij is blij dat het nu zover is, want de boeren maken zich weer op om in te zaaien. Ze hebben het geld hard nodig. Lachman zei dat niet alle gegevens klopten waardoor de zaak even geduurd heeft. Hij verwacht dat nu vlot overgegaan kan worden tot de uitbetaling.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May