Leilis informeert Canada over voorbereiding verkiezingen
08 Oct 2014, 14:30
foto
Minister Edmund Leilis en de Canadese ambassadeur Nicole Giles. (Foto: Binnenlandse Zaken)


Minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken stelt dat Suriname goed op weg is naar de verkiezingen van 25 mei 2015. Er wordt nu extra aandacht geschonken aan de kiezerslijsten, straatnaamgeving en de leggers voor de verschillende stembureaus. Dit zei de bewindsman dinsdag in een ontmoeting met de Canadese ambassadeur Nicole Giles. Zij is geïnteresseerd in de voorbereidingen en het onderwerp gender.

Tijdens de bijeenkomst is van gedachten gewisseld over het pilot project elektronisch stemmen. Dit was enkele maanden terug al onderwerp van gesprek waarbij vanuit Canada gekeken zou worden op welke wijze er assistentie kon worden verleend. Over gender was de ambassadeur benieuwd naar welke activiteiten de regering op dit moment aan het uitvoeren is. Leilis gaf aan, dat elektronisch stemmen nu niet aan de orde is. Er is tussen nu en de verkiezingen van volgend jaar weinig tijd om dit project uit te voeren. Mogelijk kan dit bij de verkiezingen van 2020 als pilot worden uitgevoerd. De minister zei dat alles naar planning gaat en Canada is welkom om als waarnemer de verkiezingen te volgen.

Over het genderbeleid stelde de bewindsman dat hij informatie die nodig is beschikbaar kan stellen aan de ambassadeur. Hij benadrukte het feit dat vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken het initiatief van STAS International wordt ondersteund om de betrokkenheid van vrouwen bij politieke en andere hoge posities te vergroten. Volgens Leilis staat zijn ministerie volledig achter het idee om het aantal vrouwen in die posities alvast op te voeren naar 30%, meldt Binnenlandse Zaken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May