Openbare Werken levert basisschool op te Albina
07 Oct 2014, 22:30
foto
Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken, draagt de school symbolisch over aan zijn collega van Onderwijs en Volksontwikkeling, Ashwin Adhin.


Albina is een openbare basisschool rijker. Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) heeft zaterdag de O.S. II Albina officieel overgedragen aan minister van Onderwijs en Volksontwikkeling Ashwin Adhin. De totale kosten voor de bouw en alle bijkomende werken bedroegen ruim SRD 2 miljoen en zijn gefinancierd uit de begroting van het ministerie van OW. Het directoraat Openbaar Groen te Marowijne zal meehelpen aan het schoonhouden van de school.

De bouw van de school is onderdeel geweest van het in 2012 gestarte Crashprogramma Scholenbouw. Het gaat om een complex dat volgens de bouwovereenkomst moest bestaan uit acht leslokalen met bijbehorende ruimtes, zoals een kantoor, berging, mediatheek en toiletgroepen. Tijdens de bouw bleek dat de acht lokalen niet voldoende waren. Op verzoek van het Minov zijn er toen vijf lokalen bijgebouwd. De bouwwerkzaamheden zijn uitgevoerd door het Bouw, Schilder & Civieltechnisch bedrijf De T.E.A.M., met directievoering van OW.


De bijdrage van OW aan het scholenbouwprogramma is aanzienlijk, zegt de voorlichting van het ministerie. Het ministerie heeft dit jaar in de verschillende districten onder andere bijgedragen aan de bouw van het VWO 4, een lagere school te Goejaba, de Swami Wirjanandschool en de Blufpandschool. Op schema staan nog de oplevering van de MSA Nooranischool en een openbare school te Kwamalasamutu.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May