Satca wil ingrijpen staatshoofd
07 Oct 2014, 15:00
foto
Het Satca-bestuur tijdens de persconferentie vanmorgen in het gebouw van de AVVS De Moederbond. (Foto: Raoul Lith)


De stakende luchtverkeersleiders willen dat de president intervenieert in het belang van de totale luchtvaart. Het bestuur van de Suriname Air Traffic Controllers Association (Satca) heeft vanmorgen tijdens een persconferentie een beroep gedaan op president Desi Bouterse om in te grijpen en de vliegveiligheid te garanderen.

De luchtverkeersleiders hebben sinds 3 oktober het werk neergelegd uit onvrede dat hun zaken maar niet rond komen. Tijdens de persconferentie heeft het Satca-bestuur aangegeven dat zes gepensioneerden zijn ingezet. Er worden lange uren gedraaid, alleen twee stations worden bemand, Zorg en Hoop en Zanderij. Volgens de actievoerders worden overvliegers niet afgehandeld. De staat derft tienduizenden US$ dollars per dag.

Vanaf 8 uur ’s morgens tot 4 uur ’s middags worden kleine toestellen op Zorg en Hoop afgehandeld. Na de vijf mijl zone zijn de vliegtuigen aan hun lot overgelaten. Wanneer ze terugkomen en melden dat ze willen landen, worden ze weer geholpen. Tussen vier uur ’s middags en 8 uur ’s avonds worden de toestellen op Zanderij afgehandeld, vertellen de actievoerders. Wat er nu gebeurd, is volgens hen onverantwoord.

Al langer dan zeven jaar timmeren de luchtverkeersleiders aan de weg voor onder andere training, het opheffen van het tekort aan menskracht, toelagen, betere huisvesting en hygiënische werkomstandigheden. Er is een conceptplan met zo’n 33 pijnpunten opgesteld, waar nauwelijks iets aan is gedaan. De bond beraadt zich over de vervolg stappen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May