President oriënteert zich met ministers op VOJ-Atjoni
07 Oct 2014, 12:00
foto
Het scholencomplex VOJ-Atjoni.


President Desi Bouterse oriënteert zich samen met enkele ministers op VOJ-Atjoni vandaag. De school kan nog niet starten met de lessen door diverse problemen. Gisteren zou er een actie worden gevoerd, maar die is afgewenteld, nadat de president toezegde dat de problemen opgelost zouden worden.

De perschef van het kabinet van de president, Clifton Limburg, deelt Starnieuws mee dat de president zelf een kijkje neemt bij het internaat en op de school. Hij had beloofd dat vandaag een delegatie contact zou maken met VOJ-Atjoni. Het personeel van het internaat is maandenlang niet uitbetaald en heeft uit ontevredenheid het werk neergelegd.

Door het ontbreken van praktijklokalen voor het Lager Beroepsgericht Onderwijs kregen ongeveer vijftig ouders twee weken geleden te horen dat ze de leerlingen elders moeten proberen in te schrijven. Zij moesten afschrijvingsbriefjes komen ophalen. Veel ouders zijn niet in staat hun kinderen in de stad naar school te sturen omdat verblijf een enorm probleem is. Zij kunnen de extra kosten niet opbrengen. De ouders, leerlingen en leerkrachten zijn niet te spreken over de gang van zaken. Jeugdparlementariër Edgar Sampi was een van de initiatiefnemers voor het voeren van actie omdat er geen resultaten werden bereikt bij het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May