Grootscheepse vuilophaalactie in ressort Nieuw-Amsterdam
06 Oct 2014, 00:00
foto
De voorbereidingen zijn zondag getroffen in Nieuw-Amsterdam voor het ophalen van grof vuil. Links Prewien Ramharak, coördinator van het project voor Openbare Werken.


Vanaf maandag begint een grootscheepse actie van vuilophaal in het district Commewijne. In het weekend hebben het ministerie van Openbare Werken (OW), het districtscommissariaat en de ressortraad Commewijne voorbereidingen getroffen. Er is een intensieve voorlichtingscampagne gehouden om de bewoners van ressort Nieuw-Amsterdam op de hoogte te stellen dat ze hun grof vuil buiten moeten plaatsen.

De coördinator van het project namens OW, Prewien Ramharak, zegt aan Starnieuws dat er behoorlijk wat grof vuil is opgehaald op Blauwgrond. Daar is het project afgerond. Maandag vindt er nog nacontrole plaats. Ramharak zegt dat de bewoners ook weer vuil plaatsen langs de straten waar er al opgehaald is. Dit maakte dat de wagens meerdere keren moesten gaan naar dezelfde straten. Deze actie is bedoeld om de broedplaatsen van de muskiet die het Chikungunya-virus overbrengt, uit te roeien.

In ressort Nieuw-Amsterdam wil OW het anders aanpakken. De bewoners is gevraagd om al in het weekend te beginnen met buiten zetten van vuil. "We roepen de mensen op om alle vuil maandag op de bermen te plaatsen, waardoor het ophalen beter zal verlopen. Maandag en dinsdag wordt het grof vuil opgehaald tussen 8 uur en 18.00 uur in Nieuw-Amsterdam centrum, Voorburg, Zoelen, Belwaarde, Palmgrove, Palmvillage, Lust en Rust en Jaglust. Woensdag volgen Alkmaar en Tamanredjo. In Paramaribo-centrum is de planning donderdag. Ramharak legt uit dat op basis van het aangeven van het Bureau Openbare Gezondheidszorg het grof vuil wordt opgehaald.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May