Tien man spelend Santos bekerkampioen Nickerie
05 Oct 2014, 04:00
foto
Santos, kampioen bekercompetitie Nickerie.


In de eerste klasse, heeft tien man spelend Santos, semikampioen van de Nickerie Voetbal Bond (NVB), kampioen De Ster tijdens de finale van de bekerwedstrijd zaterdagavond verpletterd. De Ster kon het tempo van Santos niet bijhouden. Santos won de wedstrijd met maar liefs 6–1. De ruststand was 3-0.

Joseph Gavinne was de grote man bij Santos, hij scoorde tweemaal en gaf twee assists. De vijftienjarige Alvaro Reingoud was eveneens goed voor twee doelpunten. De andere doelpuntenmakers van Santos waren Daryl Koulen en Theodoor Dors, elk een doelpunt. Voor De Ster redde Henk Godliep de eer. De doelman Desmond Ost van Santos moest in de 39e minuut de kleedkamers opzoeken, vanwege gevaarspel. Hij werd rood gekleurd door de arbiter.

Santos heeft bewezen in deze bekercompetitie een productieve aanval te hebben en een solide verdediging. De club wist uit drie wedstrijden achttien doelpunten te scoren en liet slechts twee toe. Santos won eerder van Garuda met 6-0, Prakash 6-1 en zaterdag ook 6-1 van De Ster.

De finale in de tweede klasse ging tussen Jai Hanoeman en De Rest.
De Rest moest in Jai Hanoeman zijn meerdere erkennen. Jai Hanoeman won overtuigend met 4-0, de ruststand was 1-0. De doelpuntenmakers bij Jai Hanoeman waren: Jason van Genderen, tweemaal, Thoka Caper en Hansraj Jagmohansingh, elk eenmaal. Na de wedstrijden werden de trofeeën direct uitgereikt door bestuurslid Azeez Kalidien van de NVB. Volgens competitieleider Robby Tjen A Ton zal de loting volgende week een feit zijn zodat de nieuwe competitie kan beginnen.

Edgar van Genderen
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May