PL: Kern Iedul Adha is vergroten van verbondenheid
04 Oct 2014, 23:00
foto


In navolging van het voorbeeld van de profeet Ibrahiem, die de opdracht van de Almachtige Schepper kreeg om zijn eerste zoon Isma-iel ten offer te brengen, waarvoor hij als beloning voor zijn gehoorzaamheid en onderwerping aan de wil van de Almachtige Schepper een ram in de plaats van zijn zoon kreeg om te offeren, vieren miljoenen moslims over de hele wereld het feest van Iedul Adha oftewel het Offerfeest.

Dit offervaardig gedrag van de profeet Ibrahiem staat centraal gedurende de feestdagen van Iedul Adha, die in totaal vier dagen duren. Gedurende deze dagen offeren de moslims slachtvee waarvan het vlees als volgt wordt verdeeld:
- een derde deel voor zij die offeren;
- een derde deel voor familie en vrienden;
- en een derde deel voor de minderbedeelden.

De kern van Iedul Adha ligt dus in het vergroten van het gevoel van verbondenheid dat wij als leden van een gemeenschap met elkaar moeten hebben en de bereidwilligheid in ons te kweken om voor elkaar zelfs het meest dierbare wat wij bezitten, te offeren. Iedul Adha herinnert ons bij deze dat ieder mens de nodige offervaardigheid aan de dag moet leggen om samen met elkaar en voor elkaar dit gezegend land tot grotere hoogten te brengen.

De Pertjajah Luhur (PL), meer bekend als de Sociale Kracht, zal zich conform haar partijvisie blijven inzetten om de nodige offers te brengen voor een beter welvaart en welzijn van het Surinaamse volk, met de nodige aandacht voor de sociaal zwakkeren en de minderbedeelden. De PL is ervan overtuigd dat zij, samen met u allen, een betere toekomst voor Suriname kan garanderen.

De PL wenst het gehele Surinaamse volk en in het bijzonder de moslimgemeenschap een gezegende Iedul Adha toe.


De voorzitter van de Pertjajah Luhur,
Salam Paul Somohardjo

Namens deze,
De Communicatieraad van de Pertjajah Luhur
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May