Brunswijk wordt opgesteld in Presidentscup vanavond
04 Oct 2014, 14:16
foto
Het besluit van het SVB hoofdbestuur waarbij de beslissing om Ronnie Brunswijk te schorsen nietig is verklaard.


Ronnie Brunswijk, clubpresident van Inter Moengo Tapoe (IMT), zal vanavond worden opgesteld als basisspeler in de wedstrijd tegen Leo Victor. Zijn schorsing van twee jaar is nietig verklaard in hoger beroep door het bestuur van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). Hierdoor is het mogelijk dat Brunswijk aanwezig zal zijn in het André Kamperveenstadion en mee zal doen met de Presidentscup.

Het Tuchtcollege van de SVB had op 7 mei 2014 besloten dat Brunswijk in geen enkele hoedanigheid betrokken mocht zijn bij wedstrijden van verenigingen die bij de SVB ingeschreven staan. Hij mocht twee jaar niet meedoen aan georganiseerde wedstrijden en diende een geldboete van SRD 1000 te betalen. Brunswijk ging op 10 mei in beroep tegen dit besluit. De eerste behandeling werd door de SVB gehouden in juni. Voor de tweede keer is de zaak op 1 oktober in behandeling genomen.

Het hoofdbestuur van de SVB stelt dat uit de beide hoorzittingen in hoger beroep is gebleken dat er tegenstrijdige verklaringen zijn afgelegd door partijen over racistische uitspraken, het vermeend spugen van Brunswijk in het gezicht van official Winston Riedewald. Brunswijk ontkende dit, terwijl Riedewald volhardde in zijn bewering. Volgens de SVB zijn er geen getuigenverklaringen voor deze handeling, waardoor het bewijs niet geleverd kon worden.

Brunswijk voerde aan dat op basis van de verklaring van Riedewald, die de vierde tafelofficial was, hij een rode kaart kreeg. Deze zou onterecht zijn geweest, daarom is Brunswijk toen tekeer gegaan. Het SVB-bestuur heeft de schorsing van twee jaar opgeheven. Voor 'onwelvoeglijk' taalgebruik, onsportief en provocerend gedrag is Brunswijk voor vijf wedstrijden geschorst, ingaande 7 mei. Hiervan zijn drie onvoorwaardelijk en twee voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar. Brunswijk moest ook een geldboete van SRD 1500 betalen. Intussen is alles afgehandeld en kan Brunswijk weer vrolijk en vrij meedoen met de wedstrijden van SVB. Brunswijk is door de SVB gisteren schriftelijk op de hoogte gesteld van dit besluit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May