Bewoners Clevia woest over gedumpt grof vuil
04 Oct 2014, 15:30
foto
Grofvuil gedumpt te Clevia.


Bewoners van Clevia en omgeving zijn er woest over dat er grof vuil is gedumpt op de hoek van de Kasoedjieweg en de Blue Wingstraat. Tot en met donderdag waren de bermen in deze omgeving vrij van schroot, maar tot hun ontsteltenis werden zij gisteren geconfronteerd met grote bergen grof vuil.

De buurtbewoners vinden het totaal niet kunnen dat het ministerie van Openbare Werken in samenwerking met het BOG grof vuil laat ophalen en opruimen ter bestrijding van Chikungunya, maar dat schroot nu wordt gedumpt voor hun neus.

Overheidsfunctionarissen hebben meermalen te kennen gegeven dat in grof vuil heel veel eitjes kunnen zitten van de Aedes aegypti, de muskiet die Dengue en Chikungunya overbrengt. Bij de minste regenval komen de eitjes uit.

De buurtbewoners maken zich er nu ernstig zorgen over dat met het schroot ook een heleboel eitjes zijn meegekomen en dat zij na een regenbui geconfronteerd worden met een muskietenplaag, met alle gevolgen van dien. Zij vragen zich af hoe zo onverantwoordelijk kan worden omgegaan met de gezondheid van bewoners van zeer dichtbevolkte Clevia en omgeving. Op het ministerie van Openbare Werken en de gezondheidsinstanties wordt een beroep gedaan de bermen zo gauw als mogelijk vrij te maken van het grof vuil.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May