Touw Ngie Tjouw bedankt als voorzitter Jongerenraad NPS
27 Sep 2014, 01:00
foto
Gordon Touw Ngie Tjouw


Gordon Touw Ngie Tjouw heeft vrijdag officieel zijn functie als voorzitter van de Jongerenraad van de Nationale Partij Suriname (NPS) neergelegd. Dit heeft hij in een brief meegedeeld aan NPS-partijleider, Gregory Rusland. Touw Ngie Tjouw
zegt aan Starnieuws dat hij diep heeft nagedacht over dit besluit. Het gaat bij hem om principiële redenen. "In de politiek moet je voor iets staan en daarvoor gaan", benadrukt hij.


Hoewel Paul Somohardjo vindt dat mensen een drogreden gebruiken en hem als de boosdoener aanwijzen, stelt Touw Ngie Tjouw dat de samenwerking met Pertjajah Luhur voor hem de druppel was die de emmer heeft doen overlopen. Deze beslissing zou volgens de jongerenleider niet gedragen worden door de achterban. "Ik ben als voorzitter van de Jongerenraad niet in staat dit besluit te verkopen aan de jongeren", stelt Touw Ngie Tjouw. Hij merkt op dat in het congres van de NPS slechts elf personen namens de afdelingen hun stem uitbrengen.

De afgetreden jongerenleider van de 'groene partij' stelt dat er tal van zaken in het verleden zijn gebeurd, die de NPS behoorlijk hebben geschaad. Somohardjo heeft volgens hem chantagepolitiek gevoerd. De toenmalige president Ronald Venetiaan is vaker in verlegenheid gebracht door het optreden van Somohardjo. Het grondbeleid dat gevoerd werd door Pertjajah Luhur is funest geweest tijdens de regering-Venetiaan.

Touw Ngie Tjouw zegt niet uitvoerig in te kunnen gaan op de brief die gericht is aan de NPS-leiding. De rode draad is dat het samengaan met Pertjajah Luhur voor hem niet door de beugel kan. In 2010 heeft Somohardjo ook het voorstel gedaan om samen te werken op regionaal niveau, maar het congres heeft dit afgekeurd. Nu gebeurt hetzelfde en er wordt goedkeuring gegeven. Touw Ngie Tjouw vindt dat door het verraad gepleegd door Somohardjo het Nieuw Front in de oppositiebanken is beland. Toen Somohardjo geen voorzitter van De Nationale Assemblee werd, terwijl Nieuw Front op hem gestemd heeft, besloot hij weer over te lopen naar de NDP. Hij mocht drie ministers voordragen in regering-Bouterse. In april 2012 heeft hij ook voor de amnestiewet gestemd en zegt achteraf er spijt van te hebben. Voor Touw Ngie Tjouw is er geen enkele garantie dat straks niet weer wispelturig gedrag wordt vertoond. Touw Ngie Tjouw stelt dat hij geen keuze heeft dan zijn functie neer te leggen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May