Sabrina Starke treedt op in theater Thalia
25 Sep 2014, 22:00
foto
Sabrina Starke


Sabrina Starke komt naar Suriname met Leslie Nielsen, haar vaste begeleidingsband. De zangeres zal in de voorstelling ‘Lean On Me’ liederen van soullegende Bill Withers voorzien van haar eigen sound en interpretatie. ‘Ain't No Sunshine’, ‘Lovely Day’ en ‘Just The Two Of Us’ zijn enkele bekende songs van de Withers. Starke treedt op 8, 9 en 10 oktober op in Theater Thalia.

Starke maakte met dirigent Vince Mendoza en het Metropole Orkest de cd Lean On Me - The Songs of Bill Withers, die in Nederland werd bekroond met de Radio 6 Award voor Beste Album van 2013. Withers, die betrokken was bij het proces, gaf het album zijn zegen: “I am not only flattered. I am impressed. Thank you Sabrina for lending your wonderful voice to these songs. You are gifted and a gift to the world", liet hij haar weten.

Het Metropole Orkest levert een virtuele bijdrage aan het optreden in Thalia. Met de avondvullende voorstelling toerde Starke in 2013 door Nederland. Direct na haar Surinaamse optredens begint zij met Leslie Nielsen aan een tweede ronde in Nederland.

Starke was in 2012 in Suriname te zien in Theater On Stage, in de productie Nina Simone (A)Live van MC Theater, onder regie van Maarten van Hinte en Marjorie Boston. Ook Lean On Me is geregisseerd door Van Hinte. Aco Multi Services en het Suriname Jazz Festival zorgen ervoor dat ook Surinaamse muziekliefhebbers kunnen genieten van deze bijzondere voorstelling.

Het optreden van Sabrina Starke wordt uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse Ambassade in het kader van Internationaal Cultuur Beleid. Starke zal in Suriname haar ervaringen in het vak delen met jonge Surinaamse ondernemers in de muziekbranche, tijdens enkele masterclasses en een motivational talk.
Starke werkt sinds 2005 aan haar fulltime muziek carrière. In juni 2014 is zij door collega's uitgeroepen tot winnares van het televisieprogramma ‘De Beste Zangers’ van Nederland.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May