GHFC en Boyscouts zullen vandaag een groen hart vormen
21 Sep 2014, 01:00
foto


Over de hele wereld zullen mensen vandaag, met de 'Peoples Climate March' aan hun leiders laten weten dat actie op klimaatverandering urgent is. Zij vinden dat er te weinig wordt gedaan om de planeet te beschermen. Pater Anton Donicie Boyscouts Group and Green Heritage Fund Suriname (GHFS) zullen samen met andere geïnteresseerden een groen hart maken.

Monique Pool GHFS roept iedereen die wil dat er actie ondernomen moet worden op, mee te doen met deze activiteit. Er wordt niet gelopen omdat er geen vergunning is aangevraagd voor de loop. De organisatie vraagt om groene kleding aan te trekken, waardoor een groen hart kan worden gevormd. Deze activiteit wordt gehouden aan de Franklynweg 2a, te Latour om 17.00 uur.

De redenen om actie te ondernemen op een rijtje:
1. Suriname is het groenste land ter wereld met 96% bosbedekking.
2. Suriname zal als een van de eerste landen worden geconfronteerd met zeespiegelstijging.
3. Om die reden moeten wij onze mangroven beschermen!
4. REDD+ is belangrijk voor Suriname, en moet meer zijn dan een discussiedocument, REDD+ moet leiden tot acties om de gevolgen van klimaatverandering voor Suriname te verzachten.
5. Suriname moet zich klaarmaken voor adaptief beheer, zoals faciliteren van eventuele gedwongen verhuizingen, gedecentraliseerde energieopwekking (smart grid), beschermen van onze zoetwaterbronnen, etc., etc.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May