NPS-jongeren leveren bijdrage aan partijprogramma
21 Sep 2014, 06:00
foto
De jongeren en NPS-voorzitter Gregory Rusland bekijken de presentatie met de aanbevelingen.


Jongeren van de Nationale Partij Suriname (NPS) hebben zaterdag hun bevindingen uit een workshop vastgelegd in een document. Hierin zijn hun conclusies en aanbevelingen verwerkt over de richting van de partij de komende vijf jaar. NPS-voorzitter Gregory Rusland is zeer ingenomen met de participatie en de bijdrage van jongeren.

Fungerend voorzitter van de NPS jongerenraad, Rubiella van Hekelen, zei tijdens de workshop dat de jongeren hebben getoond dat zij bij een verkiezingswinst weten waar er aangepakt moet worden. Er zijn voorstellen uitgewerkt over hoe het anders moet bij onder andere de aanpak van de criminaliteit, de huizenbouw, de beschikbaarheid van onderwijs en de participatie van jongeren in het integrale overheidsbeleid. "Wij hebben stemrecht en hier kunnen we dat tot uiting brengen", meent ze.

Rusland zei dat deze groep ook gerekend mag worden tot een adviesorgaan van de partij. Er zal weliswaar rekening mee gehouden moeten worden dat niet alleen deze bijdrage, maar ook die van andere partij-organen overgenomen zullen worden in het verkiezingsprogramma. Er is een redactiecommissie die werkt aan de samenstelling van het partijprogramma voor de periode 2015-2020. Rusland zegt dat deze activiteit een duidelijke mijlpaal is. Jongeren moeten er volgens hem niet vanuit gaan dat de leiding niet bereid is te luisteren naar hun mening, ideeën en voorstellen. "Wij van de leiding luisteren naar jullie." Rusland riep dan ook jong en oud, vrouwen en mannen op om de schouders onder het werk te zetten. We gaan gezamenlijk voor ontwikkeling, zei de NPS-topman.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May