Fibos opgelucht na gesprek Minov
20 Sep 2014, 10:00
foto


Na onzekerheid over uitbetaling van subsidiegelden gaat de Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname (Fibos) met nog meer moed naar het nieuwe schooljaar toe. De federatie heeft meer hoop na het gesprek dat donderdag is gevoerd met de leiding van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov). De organisatie zat met de handen in het haar, omdat zij niet alleen geld tegoed heeft van het afgelopen jaar maar ook geen zicht had op wat zij voor 2014/2015 tegemoet konden zien.

Hoewel niet exact is aangegeven wanneer tot uitbetaling wordt overgegaan, verwacht de organisatie dat het geld medio oktober op de rekening wordt gestort. Uitbetaling vóór 1 oktober is niet haalbaar, weet de Fibos, omdat het Minov zijn werk heeft gedaan maar voor goedkeuring van de bedragen afhankelijk is van andere overheidsinstanties.
Ondanks het geldgebrek bij bijzondere scholen, begint het onderwijsproces normaal op 1 oktober. Schuldeisers zullen alleen langer op hun geld moeten wachten. Volgens Fibos zijn deze personen bekend met de situatie en houden daar rekening mee.

Met Minov is afgesproken dat zij zoals het geval was normaal de waterrekeningen van bijzondere onderwijsinstellingen betaalt. De departementsleiding gaat na op welke manier zij deze scholen nog kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld in de vorm van leermiddelen. Boeken worden met het oog op onderwijsvernieuwingen wel geleverd.

Verder is de departementsleiding bereid, bij een overschot, meubilair te leveren aan behoeftige bijzondere scholen. De verzoeken moeten bij het Minov worden gedeponeerd die op zijn beurt nagaat hoe zij de Fibos tegemoet kan komen. Een vaste afspraak hierover kon niet worden gemaakt, omdat de bestelling voor komend schooljaar al heeft plaatsgevonden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May