Geen stroom voor nieuwbouw SPI
20 Sep 2014, 00:00
foto
Nieuwbouw van het Surinaams Pedagogisch Instituut is nog niet aangesloten op het elektriciteitsnet. (Foto: Raoul Lith)


Het ziet er niet naar uit dat het nieuwe onderkomen van het Surinaams Pedagogisch Instituut (SPI) nog vóór aanvang van het nieuwe studiejaar op het elektriciteitsnet wordt aangesloten. Althans dat is de veronderstelling van directeur Randjiet Jhagroe. De nutsvoorzieningen waren ook begroot. Echter heeft het gebouw nog geen stroom.

“Als het een luttel bedrag was dan had ik met mijn collega van de avondopleiding de kosten gedeeld en het geld uit de schoolkas gehaald.” Voor aansluiting op het elektriciteitsnet is SRD 200.000 nodig.

Jhagroe voorziet nu al grote problemen voor studenten van de avondschool. “Zij kunnen de eerste twee lesuren normaal les volgen, maar na het derde uur zal dat niet meer mogelijk zijn.” Onder meer om deze reden heeft de leiding van de avondschool een groot aantal studenten niet ingeschreven. De school telt 50 leslokalen, heeft 1200 studenten en 102 leraren. Als het gebouw van stroom is voorzien worden ook twee cyberruimtes in gebruik genomen. Hiervoor is nog meubilair nodig, maar de afdeling distributie van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) heeft beloofd dat dit in orde komt. Als de school van stroom is voorzien en ook de koelfaciliteiten voor de twee ruimtes in orde is, krijgt het SPI computers van de first lady.

Komend studiejaar begint de avondschool met het nieuwe systeem van lesgeven ‘De Nieuwe Leerkracht’. Als het jaar moeizaam begint, vanwege het ontbreken van elektriciteit, wordt dit programma in de war geschopt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May