Energieverbruik afgelopen dagen iets teruggelopen
11 Sep 2014, 01:00
foto
De zwarte lijn toont het verbruik tijdens de piekperiode. De oranje lijn staat voor de 200 MW aan beschikbaar vermogen. (Grafiek EBS)


Uit metingen verricht door de Energie Bedrijven Suriname (EBS) de afgelopen dagen, blijkt dat het energiegebruik afneemt. Vorige week was het kritische punt haast bereikt van de maximaal beschikbare hoeveelheid aan vermogen geproduceerd door Suralco, Staatsolie en EBS. Er is 200 megawatt aan vermogen beschikbaar. De vorige week was het verbruik tussen de 191-194 MW. De afgelopen dagen is tijdens de piek in het middaguur 185 MW verbruikt.

De metingen zijn verricht in Paramaribo, Wanica, Para, Saramacca en Commewijne, het verzorgingsgebied EPAR. De EBS en president Desi Bouterse blijven de samenleving er op wijzen om zuinig om te gaan met stroomverbruik. Zondag hield de president een nationale toespraak en kondigde aan dat er nog meer maatregelen zullen komen om deze maand en oktober te kunnen overbruggen. Intussen wordt er gewerkt aan het versneld afkrijgen van de transmissielijn tussen Tout Lui Faut en Menckendam.

De EBS zegt dat door het verminderde energieverbruik het bedrijf niet overgegaan is tot uitschakelen van wijken. De schema's worden nog steeds geproduceerd. Zodra een de piek wordt bereikt, zal de EBS genoodzaakt zijn om tot 'load-shedding' over te gaan. "De gemeenschap wordt verzocht slim om te blijven gaan met de beschikbare energie. Zo dragen we bij om dit nationaal energievraagstuk het hoofd te bieden", stelt de EBS.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May