Dwarka stelt FAI-directie mede-aansprakelijk voor actie
10 Sep 2014, 16:20
foto
Een deel van de arbeiders van het bacovenbedrijf te Jarikaba staakt al langer dan een week. (Foto: René Gompers)


“Wij stellen zowel u als de vakbond te Jarikaba verantwoordelijk voor de negatieve gevolgen voortvloeiende uit de werkneerlegging,” schrijft Dayanand Dwarka aan Ph. Dury, managing director van FAI NV. Dwarka is de voorzitter van de werknemers van het bacovenbedrijf Food and Agriculture Industries (FAI) afdeling Nickerie.

In de brief van vandaag wijst Dwarka erop dat de Bacoven Arbeiders Bond Nickerie (B.A.B.N) zich ernstige zorgen maakt over de huidige ontwikkelingen van het bedrijf te Jarikaba. Het is de eerste keer na de herstart van het bedrijf in 2002 dat er sprake is van een werkneerlegging van deze omvang, waarbij het productieproces al langer dan een week volledig is ontwricht, zegt Dwarka.

“Het is gebleken dat de werkneerlegging voornamelijk gericht is tegen de voorzitter van de vakbond, die tot nu toe niet in staat is gebleken om de arbeiders, de werkzaamheden te laten hervatten.” De vakbondsman zegt dat het geen betoog behoeft dat als gevolg van de arbeidsonrust te Jarikaba het bedrijf grote verliezen lijdt en dat de gevolgen hiervan nog lange tijd merkbaar zullen zijn.

Hij constateert dat noch de vakbond te Jarikaba noch de bedrijfsdirectie in staat is gebleven om de rust in het bedrijf te doen wederkeren. De B.A.B.N. spreekt zijn zware ongerustheid uit en vreest dat de cao-onderhandelingen die nu bezig zijn door de situatie te Jarikaba negatief zullen worden beïnvloed.

“Wij willen u daarom juist erop wijzen dat wij niet zullen toestaan, dat de verliezen die thans worden geleden, door de voortdurende acties van Jarikaba, worden afgewenteld op de hardwerkende arbeiders van FAI-Nickerie, die part noch deel zijn van de ontwikkelingen te Jarikaba.” Dwarka heeft de directie uitnodigt om op de meest korte termijn de cao-onderhandelingen voort te zetten en deze tot een goed eind te brengen. De vorige cao is al vervallen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May