Girjasing wil eerlijke waterdistributie in Commewijne
09 Sep 2014, 06:00
foto
Assembleelid Sheilendra Girjasing


Assembleelid Sheilendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) vraagt minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen de aandacht voor de waterdistributie in Commewijne. Dienst Watervoorziening moet de distributie van drinkwater "op zodanige wijze doen plaatsvinden dat er geen sprake meer is van willekeur, nepotisme, patronage, corruptie en politieke voorkeur", schrijft het assembleelid.

Er worden nu temperaturen van 35 graden Celsius gemeten. Girjasing wijst er op dat het district Commewijne niet over voldoende waterbronnen beschikt waardoor de bevolking is aangewezen op de levering van water door de Dienst Watervoorziening.

Het assembleelid vraagt in zijn brief ook om de beperking op water op te heffen. Het is bekend dat aan elk huishouden slechts 1 m³ water wordt verkocht, waarbij de transportkosten ongeveer SRD 15,50 bedragen. Bij aankoop van bijv. 3 m³ water betaalt de koper hetzelfde bedrag voor de transportkosten. Dit valt duur uit voor de koper indien hij door de voorraad van 1 m³ heen is en opnieuw water moet bestellen.

"Ik ben voornemens een klachtenbureau op te zetten om zodoende de klachten van de bewoners van Commewijne door te spelen naar de Dienst Watervoorziening. Voorts hoop ik dat de president zich aan zijn woord zal houden om vóór 31 december 2014 Commewijne te doen beschikken over redelijk drinkwater waardoor de distributie tot het verleden mag behoren", schrijft Girjasing.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May