Centrale Bank toont waardering prestatie Van Assen
08 Sep 2014, 22:00
foto
Bankpresident Gillmore Hoefdraad geflankeerd door Miguel van Assen en zijn coach, Lazaro Calderon. (Foto: CBvS)


Miguel van Assen heeft als waardering voor zijn prestatie op de Junior Olympische Spelen in Nanjing, China, diverse geschenken gehad van de Centrale Bank van Suriname. Onder die geschenken zijn een gouden munt, een waardebon voor sportmateriaal en een spaarrekening. De 17-jarige heeft op het onderdeel hink-stap-springen de gouden medaille gewonnen.

Van Assen heeft vrijdag een bezoek gebracht aan de Centrale Bankpresident Gillmore Hoefdraad om hem te bedanken voor zijn ondersteuning. De bank heeft in de afgelopen jaren de Atletieksport zwaar ondersteund via diverse projecten. Hoefdraad heeft de jeugdige sporter op het hart gedrukt om zijn schoolprestaties niet te verwaarlozen in zijn streven naar sportsuccessen. De prestaties van Van Assen verdienen volgens de bankpresident extra waardering, gezien de minder ideale omstandigheden waaronder hij traint in Marowijne.

Hij vindt het knap van Van Assen dat hij de mentale klap van de jeugd wereldkampioenschappen (WK) van vorig jaar zo snel heeft kunnen verwerken. Op de junior WK in juli 2013 in Oekraïne, raakte Van Assen geblesseerd en moest zwaar teleurgesteld de strijd opgeven. De bankpresident sprak hem op de avond van zijn uitschakeling moed in en stimuleerde hem om niet op te geven. "Doorgaan en de tegenslagen in het leven altijd van je afzetten,” was de boodschap. “Dat heb je ook gedaan. Je hebt karakter getoond en het resultaat liegt er niet om. Nauwelijks een jaar later en je wint olympisch goud. Je bent een groot talent en we zullen je blijven steunen”, verzekerde hij Van Assen.

Hoefdraad heeft van de moeder van de jonge atleet als blijk van waardering een geschenk gekregen. Behalve zijn moeder waren ook andere familieleden, de coach en een delegatie van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken aanwezig tijdens het bezoek.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May