120 kansarme jongeren krijgen training van Cocon
07 Sep 2014, 19:30
foto
Op de Mariaschool aan de Verlengde Keizerstraat heeft stichting Cocon een beurs gehouden. Met het oplaten van ballonnen is het startsein gegeven voor 'Color Your Life 2'.


Met het oplaten van ballonnen is het startsein gegeven voor 'Color Your Life 2'. Dit is een project van stichting Communicatie, Cultuur en Ontwikkeling (Cocon) waarbij 'drop outs' begeleid en verschillende vaardigheden bijgebracht worden om succesvol in de maatschappij te functioneren. Aan de tweede editie doen er 120 jongeren mee. Het startsein is vanmorgen gegeven op de Mariaschool.

Het project is begonnen met 'Sabi Na Du', een mini bewustwordingsbeurs. Op de beurs werd er voorlichting gegeven over veilig seks, alcohol en drugs, omgaan met geld, zelfwerkzaamheid en geestelijke gezondheidszorg. "Het gaat om vroege schoolverlaters, jongeren die met de politie in aanraking zijn geweest, tienermoeders en kwetsbare jeugdigen", deelt Erna Aviankoi, voorzitter van Cocon mee. "Het gaat voornamelijk om jongeren uit Latour, Ephraimzegen, en Pontbuiten. "Dit keer is een groep uit Moengo en Albina toegevoegd." Aan de eerste editie van het project hadden 48 jongeren meegedaan.

Het project duurt zes maanden, waarvan drie worden besteed aan beroepsmatige vaardigheden. "Ze krijgen een vakopleiding en kunnen daarna direct aan de slag bij de bedrijven die participeren", geeft Aviankoi aan. "Ze leren ethiek, time management en hoe om te gaan met stress."
Na de beurs is de groep vertrokken naar Zanderij 1. Daar worden de jongeren twee dagen lang met sport en trainingen gemotiveerd om te blijven werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. De ballonnen symboliseren niet alleen het aantal deelnemers maar ook dat 'the sky is the limit'.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May