Project SRK moet kwaliteit bloedproducten verbeteren
05 Sep 2014, 06:00
foto


Het Surinaamse Rode Kruis (SRK) is begonnen met een project dat de kwaliteit van de bloedproducten en de dienstverlening van de Nationale Bloedbank verder moet verbeteren. Het gaat om het uitvoeren van een opleidings- en trainingsprogramma voor de gehele bloedbank. Het project zal gefinancierd worden middels de Twinningsfaciliteit en wordt uitgevoerd in samenwerking met de Stichting Sanquin Bloedvoorziening.

Hoofddoel van het project is het vergroten van de kennis, inzichten en vaardigheden van de bloedbankmedewerkers zelf en dat zal gebeuren door begeleiding, trainingen en workshops. Martin Smid, managing director van Sanquin Consulting Services, was de afgelopen week in Suriname. Er zijn onder meer gesprekken gevoerd met verschillende stakeholders uit het werkveld zoals het ministerie van Volksgezondheid, de Raad voor de Bloedvoorziening en de Nationale Transfusie Commissie en ziekenhuizen.

De Stichting Nationale Bloedbank (NBB) als onderdeel van het SRK is een non-profit organisatie en afhankelijk van enerzijds bloeddonoren en anderzijds financiële donoren. De NBB is de enige bloedvoorzieningsorganisatie in Suriname en is continu bezig om veilig en voldoende bloedproducten te garanderen aan de Surinaamse samenleving.

De bloedbank heeft ruim een jaar geleden een nieuw gebouw met bijbehorende faciliteiten, geschonken door Staatsolie N.V., in gebruik genomen en nu is de investering in mensen aan de beurt, zegt het SRK. Voor de bij- en nascholing van medewerkers van de bloedbank is financiële steun gezocht bij donoren om zo de kosten van deze kwaliteitsverbetering te kunnen dekken. De Twinningfaciliteit bood een uitstekende mogelijkheid om op een gestructureerde wijze de kennis en capaciteit van de bloedbankorganisatie te vergroten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May