Padieboeren en ministers zoeken nog naar oplossing
04 Sep 2014, 14:47
foto
De padieboeren vanmorgen op het Volksplein in Nickerie.


Padieboeren wachten op het resultaat dat hun vertegenwoordigers kunnen bereiken met minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij en zijn collega's. Zij gaan niet akkoord met SRD 7.60 van de overheid op de SRD 50 die zij per baal natte padie krijgen van de opkopers.

Harinannan Oemraw van de Surinaamse Padieboeren Associatie is in gesprek met de regeringsdelegatie. Het bestuur is onderweg naar Paramaribo om verder te onderhandelen. De Vereniging van Rijst Exporteurs (VRE) heeft te kennen gegeven geen padie op te kunnen kopen voor SRD 60 per baal. Dit bedrag is overeengekomen met industrieel Imro Manglie, die niet in staat is alle padie op te kopen.

De padieboeren hebben een actie aangekondigd voor vrijdagochtend. Vanmiddag waren de boeren op het Volksplein om te horen of de sector lamgelegd wordt. Oemraw heeft hen aangegeven dat er nog onderhandeld wordt met de regering. De boeren zullen SRD 10 per baal extra vragen aan de regering. Verder een zak ureum en een zak NPK-kunstmest per hectare. Oemraw zegt dat hij liever overeenstemming wil bereiken met de regering dan in actie gaan. "Praten is altijd beter dan vechten", meent hij.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May