Suriname speelt 1-1 tegen Barbados
04 Sep 2014, 16:00

Suriname heeft woensdag de eerste ontmoeting in de CFU Caribbean Cup het op een akkoordje gegooid met Barbados. Na 90 minuten spelen was de eindstand 1-1. De wedstrijd was de tweede voor de dag die werd afgewerkt in Stade Pierre Aliker á Fort de France in Martinique.

De ruststand in deze ontmoeting was 0-0. Duidelijk was dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. In de eerste helft kwam Natio nog niet tot haar spel. Suriname nam mooie initiatieven maar tot doelpunten kwam het niet. Romelie Burgess was in de 69 minuut trefzeker voor Barbados. Dit kwam door een verkeerd verwerkte vrije trap waardoor de bal bij de tegenstander belandde. Precies elf minuten daarna noteerde Suriname via Jerney Faerber de gelijkmaker. Stefano Boroe Rijssel kapte goed naar binnen en gaf de pass aan Faerber, die met een mooie schijnbeweging de verdediging omspeelde en de bal keurig in het doel verwerkte. Suriname bleef kansen creëren maar aan de score kwam er geen verandering.

Suriname zit in groep 3 samen met Martinique, Barbados en Bonaire. Nu staan we op de derde plaats met slechts één punt uit een wedstrijd. Barbados staat tweede met ook 1 punt uit een wedstrijd. Martinique gaat aan kop in deze poule door winst op Bonaire. Martinique won met maar liefst 6-0 van Bonaire. Suriname komt morgen in actie tegen Bonaire. Het is de eerste wedstrijd voor de dag en wordt in de Alfred Marie-Jeanne á Riviėre-Pilote stadion gespeeld. Daarna komt het thuisland uit tegen Barbados.